Föregående FotoNästa Bild
 

Naturiststränder i närheten

Visste du att de flesta av Kretas naturiststränder finns längst sydkusten

Här kommer en liten presentation av  dessa samt hur man når dit.

…Filaki beach

Vritomartis egna naturiststrand som ligger 700 meter från hotellet. En härlig promenad tar dig ner till stranden på ca 10 min. Just denna strand är en officiell naturiststrand. De andra stränderna är inte detta men är ”inofficiella” naturiststränder. Det är viktigt att tänka på då man besöker dessa så att man inte stör andra.

…Sweetwater naturist Beach

Det finns flera stränder som ligger relativt nära hotellet. En av dem är just Sweetwater beach (Glykanera) som fått namnet av att det porlar upp färskvatten  på stranden. Det kristallklara vattnet svalkar gott och en dusch från en hink med svalt vatten spolar bort saltet och gör gott i solskenet. Stranden ligger halvvägs mellan Hora Sfakion och Loutro.

Med bil är det ca 3 km upp till vandringsstigens början. Där ställer man bilen och tar sig till stranden via en spektakulär vandringsstig, det tar ca 35 min. Rejäla skor är ett måste. Det går även reguljära båtturer dagligen från Hora Sfakion. Hotellets egna naturistturer med båt  vslutas oftast på denna strand.

…Orthi Ammos sandstrand

En annan närbelägen (delvis naturisstrtand)  är Orthi Ammos som ligger vid byn Frangocasello. Avståndet från Vritomartis är ca 12 km och resan med bil tar ca 20 min. Strandebn är känd för sin underbara sand och sina sandkullar. Ibland kan vinden ligga på och just då är det möjligen lite skönare på någon annan strand. Den östra delen av stranden är naturisternas område. Du når stranden på 10 min promenad från Frangocastello eller så parkerar du uppe på sandkullarna.

...Agios Ioannis sandstrand

Ligger på ön Gavdos, Europas sydligaste ö. Här på öns norra sida finns Agios Ioannis (St.Johns Beach). Stranden korades av  Travel Channel till Världens näst vackraste strand år 2007. I närheten av stranden ligger en liten by som bebos av 10 personer. Stranden visar även upp spännande grottor. På Gavdos upplever man det grekiska ölivet som det har sett ut alltid.

Varje vecka anordnas båtresa till Gavdos från Vritomartis, turen dit tar 2,5-3 tim.

…På lite längre avstånd hittar du följande stränder

Paleohora

en del av denna långa sandstrand har vikts för naturister. Öst om stranden finns även en annan strand som heter Andri

Sougia

Strandens östra del är naturisternas område.

Aghia Roumeli

Passera den stora stranden öster ut  och gå över Samariabäcken så finner du naturisstranden.

Aghios Pavlos

Finns på en timmes avstånd från Agia Roumeli. Denna långa vackra strand ligger nästan öde och här badar man naken.

Plakias

En lång strand med naturistdel.

Damnoni, Preveli

förutsättningarna för naturism varierar från tid till annan. Längre öster ut  finns en lång strand som sträcker sig ända till Agios Pavlos (inte samma som nämns ovan) och här finn fina möjligheter för naturism.

Komos beach

Norr om Matala, ligger en av Kretas absolut bästa naturiststränder. Här är finns även ”barnkammaren” för vattensköldpaddor och stor varsamhet är viktig på denna strand så att de inte blir störda.

Lentas

Här finns stora möjligheter till naturism.

På norra och östra Kreta finns inte särskilt många naturiststränder undantaget små undanskymda vikar. Ett undantag (men hur länge) är Giorgiopoli.

Stranden ligger mellan Chania och Rethimnon. Denna sandstrand är nästan en mil lång och i dess östliga del är det möjligt med nakenbad.

Bilder från naturiststränderna hittar du på vår photo gallery section.

För mer information om vår och närbelägna naturiststränder, vänligen se på hemsidans videogalleri.