Föregående FotoNästa Bild
 

Båtutflykter för naturister

Till Gavdos

En dag i veckan, en heldagstur till den sydligaste punkten i Europa som ingen får missa. Vi besöker de mest fantastiska stränder som även innefattar den strand som av Vogue Magazine år 2002 korades som nummer två i världen. Vi har tid för bad och promenader innan lunch. Gavdos ligger där som en oslipad diamant. Bortom all stress och jäkt, med sin vilda orörda natur som omsluter oss. Gavdos blå kristallklara vatten, dess soluppgångar och röda solnedgångar tar andan ur varje besökare. Stränderna ligger nästan öde och kusten runt om är dramatisk. Pinje- och cederträd ger skugga och karaktär som ackompanjeras av dofterna från blommor och växter. Det är inte konstigt att denna oas är så väl omskriven för sin skönhet.

Västkustturen

Även här en gång per vecka. Heldagstur. Längst kuststräckan Agios Pavlos, Agia Roumeli och Fournoti går turen. Vi ser södra Kretas vildaste natur med öde stränder och vikar där vi badar. Vi kommer även att se mynningen på den världsberömda Samariaravinen och Saint Pauls strand. Där på stranden ligger nog den minsta och charmigaste kyrkan du någonsin kommer att besöka. På vägen hem går vi närmare Sfakias dramatiska kust och ser ingången till Ardenaravinen, de små pittoreska byarna Lykos och Phoenix.  Vi gör ett strandhugg på Loutro och äter lunch på en lokal restaurang. Turen avslutas med ett dopp i havet och besök på Sweet Water Beach. Passa på att skölj av er med det friska källvattnet på stranden.

Östkustturen

Även här en gång i veckan. Heldagstur. Vi stävar mot Frangokastellos kuststräcka och tar oss till Prevelis ”palmskog”. Vi kryssar längst en annorlunda och enastående kuststräcka till stranden vid Agia Marina där vi badar. Från båten tar vi ett dopp vid Palm beach (Preveli), simmar du iland måste du ha baddräkt. Efter lunch på vägen tillbaka till Chora Sfakion gör vi ett stopp i en timme för shopping vid Plakias.

Bra att veta: Det är en båttur för naturister så, naken är ok på båten under hela dagen. Då vi närmar oss ”påklädd” bebyggelse tar vi hänsyn till detta. På Gavdosturen är det en snabbgående båt som används. De andra turerna görs med en större lite långsammare båt.