Föregående FotoNästa Bild
 

Medelhavsköket

Ingredienser för ett naturligt och hälsosamt liv…

Naturister älskar upplevelsen av sol, värme och ett naturligt förhållningssätt till livet. Det skapar en unik känsla av frihet, avkoppling och stillhet. Vilket tillsammans med avsaknad av stress skapar möjligheter till ett hälsosamt liv. Lägger man där till det nyttiga medelhavsköket , ja då befinner man sig på Vritomartis!

Grönsaker;

Medelhavsköket domineras av sina grönsaker. På Vritomartis kommer du att få lära känna våra grönsaker och grönsaksanrättningar. Vår köksmästare sätter en stor ära i att erbjuda det bästa från lokalt odlade grönsaker. Varför inte ta en dag eller två och enbart ära vegetariskt? Här är det bästa stället att prova. Här hittar du små anrättningar bestående enbart av den eller den grönsaken eller så finns smakerna representerade i en anrättning för att ge smak ,färg och syra åt rätten. Den allra största matupplevelsen kanske du får av en solmogen tomat med olivolja och lite pressad citron. Det känns som att smaka på solens strålar, fast genom munnen!

Olivolja, hemlagad yoghurt och ostar;

Trots att grönsakerna är huvudingredienserna i i de flesta anrättningar, så finns alltid olivoljan där som ett komplement,  antingen i själva anrättningen eller som en smaksättare på slutet. Ost och yoghurt  hittar du ofta i maträtterna, för att ge lite syra eller kryddning. De lokala ostarna är både av färskosttyp eller mognade ostar.

Kött;

I medelhavsköket används inte kött lika mycket som i övriga Europa. Oftast hittar du grillat kött, företrädesvis lamm. Skulle du se att det serveras get lova att prova. Det är ett gott och smakrikt kött. Serveras gärna i grytor. Kokt saltat getkött är en upplevelse med tusenåriga traditioner bakom sig.

Färsk fisk;

Ytterligare ett nödvändigt inslag i medelhavsköket. Just närheten till havet skapar de bästa förutsättningar att få tag i det bästa. Glädjande nog ligger Vritomartis ett stenkast bort från fiskehamnen i Hora Sfakion, inte minst av den anledningen serveras ofta fisk på våra bufféer. Lättsaltad kokt fisk mortlat med olivolja och vitlök, serverad iskall är en delikatess för oss nordbor.

Speciella grönsaker;

Troligen har du smakat auberginer, kronärtskockor mm. hemma i Sverige. Men har du smakat detta och löken, tomaterna, ockran, squashen och svampen på Kreta? Vi kan lova att det blir en ny upplevelse och erfarenhet. Du har stora chanser att smaka, då det används så flitigt i medelhavsköket, antingen grillat, rostat, friterat, sauterat eller bakat. Låt dig väl smaka.

När du är gäst på Vritomartis naturisthotell har du verkligen möjlighet att prova medelhavsköket. Dessutom i en miljö och atmosfär som skapar de bästa förutsättningar för att njuta måltiden och bordets nöjen i lugn och ro.