Föregående FotoNästa Bild
 

Vårt kök

Vritomartis Naturist resort skämmer inte bara bort dig med solsken och bad. Vi ser även till att kroppen får sig lite till livs så du kan ladda batterierna riktigt ordentligt inför den svenska vintern. Kroppen och själen måste få sin beskärda del av det goda.

Kockar och kallskänkor på Vritomartis är utbildade i både lokal, regional och internationell matlagning. Allt ifrån en liten sallad till en avancerad bankett får samma kärlek.

Valet av råvaror är själva hjärtat i vår matlagning. Vi använder mycket lokala råvaror. Faktiskt så lokala som från vårt eget grönsaksland, egna olivlundar och kycklingar. Tänk dig att olivträden du ser runt anläggningen är de som förser oss med olivoljan.

Grönsaker skördas dagligen och anrättas till middagens olika rätter. Vårt kök erbjuder många grönsaksanrättningar och just grönsaker är centrala i det lokala köket. Smaka gärna vår färskost som görs på mjölk från våra egna får och getter. Brödet kommer från bageriet i Hora Sfakion bar 2 km bort. Färsk frukt förser lokala odlare oss med. De flesta av våra råvaror är ”Kravmärkta” – bara det naturliga är gott nog åt våra gäster.

Bara för att ge dig en uppfattning om hur en helt vanlig dag ser ut matmässigt vill vi gärna berätta följande.

Frukost

(Serveras i hotellrestaurangen och är från buffé)

  • Olika sorters flingor såsom hemgjord müsli, corn flakes,bran flakes
  • Färs frukt – melon, apelsiner, äpplen och grapefrukt
  • Ägg- kokta, pocherade, äggröra. Äggen kommer från hotellets egna hönor.
  • Färsk yughurt
  • Oliver, tomater, gurka
  • Nybakat bröd- råg, vete, oliv och rostbröd.
  • Croissant, pain-au-chocolat
  • Lokala ostar- anthotiro, mizithra
  • Sylt, marmelad, honung
  • Juice- grapefrukt, apelsin, tranbär
  • Bryggkaffe, Nescafe, olika tesorter, varm och kall mjölk
  • Bacon, korvar, stekta champinjoner, vita bönor allt för engelsk frukost

Du kommer att känna dig bortskämt med denna frukostbuffé. Det törs vi lova.

Middag

(Serveras oftast ute på terrassen eftersom vädret är så gynnsamt. Maten presenteras på buffé i olika stationer för förrätter, varmrätter och desserter. En liten presentation av vårt utbud;)

  • Olika tillagade fisk- och kötträtter (oftast lokala produkter)
  • Stort salladsbord både internationella, grekiska och från Kreta
  • Färska oliver
  • Pasta- och risrätter
  • Potatis
  • Grönsaker från det egna trädgårdslandet
  • Minst en helvegetarisk rätt dagligen
  • Hemlagade desserter

Matutbudet från poolbaren

Även om du har ätit en härlig frukost från frukostbuffén är det möjligt att du blir lite sugen på nåt mitt på dagen. Det är ju ändå några timmar tills middagen serveras. Då är det bra att kunna ta nått i skuggan uppe vid poolbaren. Öppen dagligen från kl. 10.30 till 19.00. Mat serveras mellan kl. 12.00- 15.00.

Vill du ha något mer i magen än snacks kan du se vårt utbud nedan;

  • Pizza och pasta
  • Olika sallader från solmogna grönsaker
  • Smörgåsar och rostade sandwiches

Vill du ha något matigare;

  • Fisk från dagens fångst i Libyska havet/li>
  • Olika specialiteter från Kreta
  • Kötträtter från lokalt uppfödda lamm, getter och nötkreatur
  • Matigare sallader à la Kreta
  • Omeletter
  • Potatis och grönsaker

Som du förstår behöver du inte gå omkring hungrig då du är gäst på Vritomartis.

Mat vid Strandbaren

Här äter du lite lättare rätter som sallader, pizza, omeletter, grekisk yoghurt, glass och givetvis varma och kalla drycker av alla de slag. Skuggan är välbehövlig mitt på dagen och då passar strandbaren och dess utbud utmärkt.

Och Drycker...

Oavsett om du vill ha nåt att dricka i Poolbaren eller i hotellbaren så har vi säkert nåt som passar. Det finns allt från blandade drinkar till Champagne, Whisky, Gin, Vodka, Rom, Cognac, Brandy, likörer och vin.

Givetvis finns det även möjlighet att prova de kända grekiska specialiteterna Ouzo och Raki. Har du inte druckit Ouzo och Raki tidigare – ”Drick långsamt”