Föregående FotoNästa Bild
 

Vanliga frågor; män och kvinnor

Att besöka en Naturist anläggning för första gången är en härlig och skön erfarenhet. Fast det är givetvis så att den som inte varit på en sådan semester kan ha sina tvivel om detta. Det kanske poppar upp massa frågor i ens huvud om hur det går till och hur det är. Vi på Vritomartis Naurist Resort har samlat på oss frågor genom åren och presenterar dem här nedan. Frågorna kommer från nybörjare och svaren har vi låtit våra stamgäster avge. De presenteras som Fråga (F) och Svar (S)

För män;

F. Tillåts ensamma män som gäster?

S. Vi välkomnar alla som vill uppleva en naturistsemester. Man måste alltid boka in sig som boende gäst om man vill komma hit.

F. Tar ni emot daggäster?

S. Nej, ytterst sällan. Vi är ett ställe där man bor och ingen ”solklubb” för dagsbesökare.

F. Har ni några speciella regler för ensamma män som bor hos er?

S. Nej, det har vi inte. Varje gäst som bor hos oss, oavsett kön, förväntas att visa andra gäster respekt och rätten till sin privata sfär. Exempelvis är det lika respektlöst på en naturistanläggning som på vilken annan semesteranläggning att stirra och störa andra gäster. Naturister är oftast öppna och välkomnande människor men använd sunt förnuft och var inte påträngande. Uppträd som du vill att andra skall uppträda är en jättebra regel.

F. Men om min kvinnliga partner känner sig osäker över nakenhet inför andra?

S.  Ja, det är väl bara naturligt och normalt. I en värld där vi ser jämförande och bedömningar av kvinnokroppen i snart varje tidning och media är det lätt att tro att det är så här på Vritomartis med. Inget kan vara felaktigare! Naturister är inte intresserade i att bedöma och värdera andra. Vi är bara intresserade av att njuta som gud har skapat oss, med eller utan bilringar eller andra jämförelser. Tvinga aldrig någon att åka med som inte vill. Det enda som uppnås då är det motsatta till en njutbar semester.

F. Lite orolig är man med tanke på alla nakna kvinnor. Tänk om man får erektion! Då kastas man väl ut?

S. Det är en vanlig och naturlig farhåga som nästan aldrig inträffar. Vritomartis omgivningar och upplägg skapar en lugn och behaglig avkoppling. Trots all denna nakenhet under dagarna finns det en ”icke sexuell” stämning över hela vistelsen. Skulle ”olyckan” vara framme får du väl sola ryggen ett tag så skall du se att det hjälper.

F. Naturistsemester, tycker ni att man skall våga?

S. Verkligen! Vritomartis  har varit en naturistanläggning i drygt 20 år och under den tiden kan vi försäkra er om att vi tagit emot många ”första gångare” Vi har kunna se dem komma som lite försiktiga, blyga, tveksamma. Vissa nästan skäms första gången. Vi har haft glädjen och se förvandlingen under första besöket då naturlig nakenhet med andra har blivit något naturligt. Njuta friheten, avsaknad av stress och träffa andra naturister under en vecka eller två har varit förlösande. Så har vi byggt en familj av återkommande gäster.

För kvinnor

F. Det här är min mans idé. Bara tanken på att gå utan kläder inför en massa andra gör mig förskräckt. Måste jag vara naken?

S. Detta är en helt naturlig fråga många kvinnor ställer inför sitt första besök här Ingen kommer att tvinga dig att ta av dig kläderna. Vritomartis Naturist Resort är till för de som vill vara nakna under dagen i solen, vid poolen vid stranden för att det är så skönt. Det är viktigt att veta att man inte är naken hela tiden. Alla måltider äts påklädda, gärna att vi klär oss lite festligt till middagen. Många väljer att ta på sig en sarong eller liknande när de går till poolbaren  eller då man promenerar inom området. Andra gör det inte. Du bestämmer själv.

F. Har svårt att värja mig från tanken att andra ser på mina ”kroppsliga skavanker” och jämför med de andra. Hur kan man undvika detta?

S. Det kommer inte att ske, var helt lugn! Stirrande hör inte ihop med naturism. Naturister jämför vare sig kroppar eller kroppsdelar. Vi är alla olika och naturismen respekterar olikheter och lägger ingen värdering i detta. Ta av dig med oss så kommer du att se att lite skavanker har vi lite till mans och kvinns.

F. Kan jag använda baddräkt?

S. Bara när du går inom den påklädda delen på hotellet. Hela tanken med Vritomartis Naturist Resort är naturism. Har man någon gång badat naken vill man nog gärna göra det igen. Välkommen i plurret!

F. En väldigt personlig fråga.  Hur fungerar det om man har mens på en sådan semester.

S. Ja om du använder tampong under dagtid så är det väl ingen som lägger märke till detta. Vi kvinnor är nu skapta på det viset och måste ju kunna njuta av sol och bad detta till trots. Tänk lite praktisk så ordnar det sig även om du får mens under semestern här nere.

F. Med så mycket naket omkring sig är jag lite orolig om andra gäster har sexuella saker för sig.

S. Det är en vanlig fråga från förstagångsbesökaren. Det är viktigt att inte blanda I hop naturism med sex. På Vritomartis har vi ett strikt uppförandekodex. Under alla år har vi knappast behövt tillrättavisa någon för dåligt uppförande. Det om något kanske gör dig lugn i detta avseende.  Naturister från hela världen kommer hit och de vet hur man uppför sig, tror vi oss kunna påstå.

F. Måste man delta i olika tävlingar som ”Veckans Naturist” eller liknade?

S. Vi har inte den typen arrangemang. Här njuter varje gäst nakenheten och har sin privata sfär ifred. Här är det gästens frihet som styr och inga ”tvång” av sådan karaktär.

F. Allt detta naturistsolande, kommer inte min hud ta skada?

S. Du kommer att älska det. Givetvis solar du med solskyddsfaktor för medelhavssolen är stark. Det är inte bara att solen ger dig härlig färg. Den ger dig även mental ”solbränna”. Du kommer garanterat hem stärkt av en naturistsemester på Vritomartis. Det finns en stor erfarenhet bland naturister om hur man skall sola för att inte bränna sig. Vilket är en förutsättning för att kunna njuta och ta tillvara solsemester med eller utan kläder.

Första erfarenheten

Att vara naken i solen är en härlig upplevelse och på Vritomartis Naturist Resort har vi fullt fokus på att göra din naturistupplevelse till den bästa någonsin!

Vår uppgift är att skapa lugn och ro, med en anläggning av högsta kvalité och standard. Våra gäster skall känna sig nöjda och säkra. Vår personal har utbildats i att möta era önskemål så långt det är möjligt.

Att vara naken med andra personer du inte känner kanske kan verka lite skrämmande vid första tanken. Vi vet, emellertid, att när man väl kommit till oss så har osäkerheten lagt sig. Man kan bara tänka på sig själv och njuta av sol och värme.

Att vara naken är härligt avkopplande och avstressande. Det är svårt att stressa då du ligger som du är skapad under Kretas sol och men Medelhavet som närmaste granne.

Vi har skapat en oas på Vritomartis mitt i en värld av stress, konflikter och utmaningar. En naturistvistelse på Vritomartis gör oss starkare och mer toleranta. Kom och var med oss- det kommer du aldrig att ångra!