Föregående FotoNästa Bild
 

Är det nakenstrand, pool eller naturisthotell

Vi naturister är alla olika i fråga om längd, bredd och fason. På samma sätt har vi även olika önskemål om vad man vill göra på sin semester. Någon vill ligga på stranden och känna Medelhavets bris och salta vatten, andra vill gärna låta dagarna passera med en god bok och i skuggan under en palm vid en välskött pool. Kanske vill man uppleva båda sakerna. Ja kära naturistvänner, då har jag hittat den rätta platsen för detta.

Av de många naturistanläggningar som jag besökt runt om i världen har jag aldrig upplevt ett bättre ställe än Vritomartis Naturist Resort på Kretas södra kust. Det är beläget i ett avskilt läge nära den lilla byn Hora Sfakion. Denna del av Kreta är inte lika turistisk som övriga delar. Och här hittar du både poolen och den privata stranden för oss naturister.

Naturiststränder finns i alla de former sand, sten, berg och en blandning av allt. Kreta är vulkaniskt och därför märks  givetvis detta på dess stränder. Vritomartis naturiststrand är en kombination av berg, sand och klappersten. På bara 10 minuters härlig promenad från hotellet hittar du stranden. Givetvis kan du även åka med hotellets gratisbuss som går på turlista. En promenad ner och buss upp kanske är en bra lösning för dig som för mig. 

Jag har varit på många naturistanläggningar runt om i världen. Ofta ger de enskilda lägena önskat avskildhet men i gengäld saknas möjligheter till olika bekvämligheter. Vritomartis är visserligen både avskilt och enskilt men erbjuder allt du kan vilja ha i fråga om bekvämlighet.

På stranden finns givetvis solstolar och parasoll att hyra. Den lilla strandrestaurangen/baren har sallader, lagade rätter, kalla drycker vin och öl. Servisen är bra och atmosfären mycket avslappnad. Priserna är helt överkomliga. Toalett och dusch finns uppe vid restaurangen och hålls efter på ett föredömligt sätt. Den här lilla naturiststranden har allt du kan önska – vilket inta alla har.

Så för alla er som vill njuta ”som gud har skapat oss”, ligga vid strandkanten, känna den varma (ibland jättevarma) solens strålar, rulla ut i det svalkande havet. För just er kan jag rekommendera Vritomartis egna naturiststrand.

För mer detaljerad information och för att uppleva vad en naturistsemester har att erbjuda, surfa runt på vår hemsida