Föregående FotoNästa Bild
 

Den perfekta naturistsemestern!

Vad är en perfekt semester? 

Ja, det beror givetvis på vad man har för önskemål. För vissa innebär det att klättra i berg, eller att segla, lära sig nya saker eller helt enkelt samla kraft på ett soligt och rofyllt ställe. Om du som vi gärna vill ha ”sol, vind och vatten”.  Bara njuta - utan krav, utan stress och utan kläder av solen kraft, i det ljumma Medelhavet. Ja, då är "au naturel" den perfekta semestern även för dig.

The location for a perfect naturist holiday

Vritomartis Naturist Resort ger dig allt detta och lite till.  Vritomartis finns på Kretas sydkust omgärdat av olivträd. Med sitt avskilda läge och Medelhavets blåa vatten glittrande i eftermiddagssolen blir även du förälskad i denna plats på jorden. Den pittoreska byn Hora Sfakion ligger någon kilometer bort. Regionen visar även upp en av Kretas allra mest spektakulära kuststräckor, orörda och dramatiska.

Det är familjen Douroudakis som äger och driver Vritomartis Naturist Resort.  Familjemedlemmarna har olika uppgifter i den dagliga driften.  Nikos Douroudakis som är chef på stället berättar- "jag tror att en del av framgången på Vritomartis är att gästerna känner sig hemma. Just på grund av detta har vi, tillsammans med vår personal, kunnat skapa en plats för våra gästers välbefinnande och avkoppling. Ja, helt enkelt en plats att vara lyckliga på. Våra gäster blir som en del av familjen." 

Det är inte svårt att förstå att det ligger mycket i vad Nikos säger. Det räcker med att ta del av gästboken som ligger framme i receptionen. Där hittar du kommentarer från gäster som kommer tillbaka år efter år. Vi själva återkommer och har i skrivandets stund varit gäster här i 10 år. Visst har vi träffat svenskar genom åren, men inte så många. Vid middagsborden hörs gästers samtal från England, Tyskland, Holland, Italien, Österrike, Finland, USA, Ryssland, Kroatien och många fler länder.

Det är inte bara familjekänslan som är en framgångsfaktor för Vritomartis. Varje år tillkommer något nytt för att göra vistelsen ännu bättre. Självklart skall man inte sticka under stol med att klimatet, solens värmande strålar mogna tomater mm är lockande för oss svenskar. Ligga under en palm vid poolen och bara läsa den där boken vi inte hunnit med. Det är väl vad man kan kalla "ladda batterierna" inför den svenska vintern. Känns det lite väl lugnt kan du väl ta en promenad på 50 meter till den lilla poolserveringen! Färskpressad apelsinjuice eller ett glas lokalt öl i frostade glas. 

Känner du, som vi, är det kanske Medelhavet som lockar. Vritomartis har en egen naturiststrand 10 minuters promenad från hotellet. Du kan även åka med hotellets buss. Medelhavets sälta stärker våra sinnen, den lilla serveringen i skuggan är väldigt lockande mitt på dagen. Det är så skönt att man nästan inte skall berätta det för någon. Lova att hålla tyst om detta paradis!!

"Sol och vind utplånar bristerna ifrån hjässan ner till vristerna. Att vara naken gör mitt sinne rent".   Vi vet inte om Evert Taube varit här men det är  Vritomartis han skriver om.